tisdag 11 april 2017

Kvällens läsning

Nu är kvällslektyren säkrad. 

Om någon vecka eller två kommer vår topplistkupa i byggsats, så mannen min får något att snickra på. Vi valde den sortens bikupa för att jag gillar tanken på biodling som är så nära binas naturliga levnadssätt som möjligt och för att det inte krävs så mycket utrustning och jobb som med de vanliga bikuporna. Vill ni veta mer rekommenderar jag Patrick Sellmans blogg på småbruk.se. 
Sen ska vi bara få tag på bin också. 
Jag hade helst velat ha Nordiska bin eftersom de är bäst anpassade till vårt klimat och dessutom rätt utrotningshotade. Men när jag tittade på biodlarkartan jag hittade på internet så fanns det bara italienska bin i vårt område. Jag tror inte de som odlar dem, bland annat en rätt stor biodlare inte långt från oss, blir så glada om vi börjar blanda in massa nordiska gener i deras rent italienska, så valet av art var redan gjort åt oss kan man säga. 
Nu återstår det att ringa runt och fråga om det finns några till salu, och att läsa på lite till. 
Det ska bli riktigt spännande att se hur det här blir. Jag är extremt exalterad över hjälpen med pollinering och den ev skörd vi kommer få av honung, bivax och propolis. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar