onsdag 22 mars 2017

Omorganisation

Nu har tomatplantorna fått lite stöd i form av blompinne och käckt gult bomullsgarn (man måste ju tänka på att det snart är påsk... eller så hittade jag kanske inget annat att binda med just då) och fått flytta från miniväxthuset till det stora ljusa vardagsrumsfönstret



De behövde nämligen lämna plats för majsen, libstickan, svampgurkan och bleksellerin som nu har kommit upp och behöver lite mer ljus under växtlamporna.

Jag har även planterat om alla gurkplantor (djungelgurka, druvgurka och frilandsgurka), som även de får klara sig utanför miniväxthusen nu.


Självklart passade jag på att så de nya fröerna också, förutom sojabönorna och jordmandeln som ska ligga i blöt ett dygn först.
Nu väntar jag spänt på att se vad som tittar upp först av isört, cantaloupmelon, trädgårdsportlak, stevia, gurkmelon, sockerärt och pepino. 

Det börjar bli lite trångt på "groddbordet" nu, så jag får hålla mig borta från Impecta framöver. Fast citronträdet och bananpalmen skulle iofs kunna flytta på sig, till typ golvet, och då finns det ju massor med mer plats...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar